Katt i bånd (Ni liv)

Katt i bånd

Jeg vet mange lurer litt rundt dette med katt i bånd.

Selv går jeg tur med snuppa (lillemann trenger litt mer båndtrening før det kan kalles tur) flere ganger i uken. De har jo behov for frisk luft og litt "opplevelser" fra tid til annen de også. Vi har en flott kjerrevei innover i skogen, rett ved siden av huset hvor vi pleier å gå. Jeg ser folk gjør store øyne når vi møter på noen, men det kan jeg ikke ta notis av. Frøkna stortrives i båndet sitt, så da er det jo greit.

Hun vet hva som skal skje når mor finner frem båndet, så da stiller hun seg ved døren og venter på å få på seg båndet.

Sitter og lurer på spurv, på steintrappa utenfor huset

Mange lurer kanskje på hvordan jeg har fått henne til å gå i båndet i det hele tatt? Mange katter nekter nemlig plent å gå i bånd, en tendens er at de enten legger seg ned, eller åler seg bortover bakken, i håp om å bli kvitt dette plagsomme. Nå har jeg vært heldig, begge mine har gått som bare det helt fra dag en, alle katter er nok ikke like medgjørlige.

En bør ta seg god tid med katter med "båndskrekk". Begynn å øve bare med sæla på. Ha på sæla innendørs, gi mye kos og ros, og godteri mens denne er på. Vis katten at den fremdeles har full bevegelighet, og at dette ikke er noe farlig. Dette bør man gjenta flere ganger, til man ser at katten begynner å bli komfortabel med påkledningen. Er katten komfortabel i sæla vil den takle det fint når båndet kommer på.

Hva båndet angår er disse båndene de selger til katt helt håpløse. Katter vil jo gjerne løpe, hoppe og krype litt i buskas, gress og trær, steder vi mennesker ikke kommer til. Dette bør katten få muligheten til, ellers vil den synes turen er kjedelig. Jeg har derfor gått til innkjøp av snellebånd for hund til begge her. Snuppa får fyke avgårde over steinrøyser og i sikksakk mellom trærne. Hun har riktignok fremdeles meg på slep, men det hjelper godt på når jeg henger på hele 8 meter bak!

Vi kan være ute på timesvis, men det er viktig å ta turen på kattens premisser. Følg på på litt krøkkete steder, og se heller på hele opplevelsen som et unikt innblikk inn i kattens verden. Smula har fanget mus, og nestenfanget ekorn med meg på slep, så alt er mulig!

Ønsker de som måtte trenge det lykke til med båndtreningen, det meste går med tålmodighet og en god porsjon godbiter i lomma!

- Matmor

3 kommentarer

Liz Renate - 08.jun.2011 @ 14:46
SV: Takk for at du stemte :-)

Denne katten var utrolig lik min katt! :-))

Natasha & Beate - 08.jun.2011 @ 18:42
Jeg skjønner godt hva du mener med at folk sender de rareste blikk når man går tur med katt i bånd. Selv skjønner jeg virkelig ikke greia - må virkelig ALLE legge seg oppi andres dyr og måter å gjøre ting på? Så lenge katten trives med det er det vel ikke noe problem i det hele tatt!? Arh, slutt å bland dere liksom!:p

Skikkelig artig å lese at Smula har fanget mus og nesten ekorn med deg på slep da, hahaha tøft:D Jeg har ikke gått tur med katt i bånd før selv, bare hatt en halvvoksen i bånd på verandaen for å teste hvordan det er (passet katten til noen som bruker bånd), og jeg kan godt innrømme at det føles litt rart på en måte, men selvfølgelig er det jo bare en vanesak. Denne katten var visstnok "båndtrent", men la seg ned på bakken og ville ikke gå noe sted når jeg tok på båndet uansett hva jeg gjorde, så hvor båndtrent den var vet jeg ikke helt.. (Katten var en kattunge vi hadde før så den var i kjente omgivelser da). Her hjemme vandrer jo kattene fritt rundt omkring, springer gledelig bort til oss når vi er ute, har masse skog å boltre seg i og en lite trafikkert vei, så har aldri vært aktuelt for oss å ha de i bånd. Men kanskje jeg må til og lære Lukas å gå i bånd da, hvem vet:)

Et innekatteliv - 08.jun.2011 @ 20:21
Natasha & Beate: Haha, ja, de får stirre så mye de vil for meg ;)

Jeg må si jeg ble imponert over henne da hun gjorde det, og bilder kommer så klart etterhvert =)

Katten du passet var nok ikke helt vant til båndet, men de kan også slå seg vrange om ikke rette personen går med dem. SMula bare står og ser ut som et spørsmålstegn når matfar prøver å gå med henne, her er bare mor god nok turkamerat :P

Katter er virkelig rare, egne vesner :D

Skriv en ny kommentar

Et innekatteliv

Et innekatteliv

22, Sørum

23 år gammel entusiastisk matmor som skriver om sine to innekatter, katter generelt, utstyr og tips og råd.

Kategorier

Arkiv

hits