juni 2011 (Ni liv)

juni 2011


Kattesang

I dag ble det dårlig med blogging på oss. Dagen har egentlig bare forsvunnet, så derfor tenkte jeg at jeg bare ville innom og hilse på alle kattevennene der ute, og dele en liten sang med dere. Mange kjenner den sikkert igjen fra Big Bang Theory, og da blir den jo også ekstra underholdende! Men sangen er jo faktisk søt den!

Soft kitty, warm kitty
little ball og fur

Happy kitty, sleepy kitty
Purr, purr, purr

^^

Nå skal familyen her finne senga snart, ny dag i morgen, med eksamen for matmorskrotten!

- Matmor

I dag skammer vi oss

Matmor ble skikkelig sint på oss i natt! Grøss og gru! Jeg har aldri sett henne sint før, også trodde jeg ikke hun kunne bli sint på oss!?


Først hadde en av oss tisset i sengen, men jeg ville ikke si hvem! Så når matmor la seg, så sukket hun og sto opp igjen. Begynte å skifte sengetøy, da stakk Smula på stua, men jeg syntes det var kjempegøy med sengetøy og dyner som flagret i alle retninger, så jeg hjalp til så godt jeg kan!

Etterpå gikk matmor på stua for å hente Smula, men jeg ville jo leke! Så jeg ble med. Hun løftet opp smula og dullet og koste på henne. Hva med meg da? Jaja, jeg fant skrangleballen min og lekte litt med den.

Da de gikk på soverommet fulgte jeg på, men da hadde jeg fått nok, jeg ville også opp å ha kos! Så jeg bestemte meg for å ta fart og hoppe fra senga og opp på mor. Hun hadde ikke på seg mange klær, så jeg måtte klore meg fast, da skrek hun! På vei ned fikk jeg tak i fingrene hennes, og hang etter de med bare klørne på forlabbene! Det var kjempeskummelt, for matmor hylte sånn, så da løp jeg og Smula alt vi kunne ut på stua og gjemte oss under sofaen!

Etter litt måtte jeg se hvordan det gikk med mor. Hun sa hun lette etter strips. Men Å! Hun hadde funnet frem en diger pappeske med masse saker i, jeg ville så gjerne se hva hun hadde der, men jeg fikk klar beskjd om at jeg ikke var velkommen på soverommet da =(

Hun fant visst ikke strips heller, så da tok hun det hun fant. Slik ser fingrene hennes ut nå:

Det var jo aldri meningen at noen skulle få vondt! Jeg har sagt unnskyld mange ganger, og det endte med at både jeg og Smula oppførte oss veldig pent!

I dag bare slapper vi av, mens mor leser til eksamen. Nå har jeg dog fått lov til å legge meg litt på fanget og kose. Jeg tror vi alle er venner igjen nå!

- Brutus

Bilde av meg og matmor!

Jeg vet at matmor har sagt at hun vil være anonym på denne bloggen, men jeg har likevel lyst til å snike inn et lite bilde av meg og matmor fra da vi var ute og gikk tur tidligere i uken.

Sitter jeg ikke pent på armen? Matmor har alltid skrytt av at jeg er så flink til å sitte pent på armen. Her hadde hun forsåvidt vært å hentet meg igjen, nok en gang fikk jeg ikke lov til å utforske den sinte nabohundens hage. Det er bare så mange uimotståelige fugler der alltid, men det øret vil ikke matmor høre på!

- Smula

Hverdagsmorro i ethvert kattehjem

Jeg kom over denne fantastiske siden for et par ukers tid siden, og måtte bare dele. Måtte selvfølgelig se igjennom alle filmene som var å se, og bøkene er oppført øverst på bursdagsgaveønskelisten!

Jeg ler så jeg revner omtrent! Man kan kjenne igjen noe av sine egne katter i alle filmene, og det er jo det som gjør de så utrolig fine! Her kan du se alle filmene, eller du kan besøke hjemmesiden til SIMONS CAT ved å trykke på det blå bildet under.- Matmor

Valg av kattedo

På tide med nyttigpraktisk innlegg igjen!

Som ny katteeier er det mange ting man skal tenke igjennom. Skal katten være ute eller inne? Får den sove i sengen? Hvilke deler av leiligheten har den evt. ikke adgang til? Hva slags mat skal den få, og hvilke leker vil bli populære?

En ting mange kanskje ikke har tenkt over er valget av kattedo, og kattesand.

Riktig kattedo, kattesand og vedlikehold av denne er veldig viktig i et kattehjem, og spesielt om et er snakk om innekatter. Et eksempel fra kattebloggens egen hverdag hadde vi så sent som i går kveld. Det ble veldig sent, og matmor og matfar tenkte å det sikkert gikk greit om vi ventet til i dag med å tømme doene (vi tømmer vanligvis 1-2 ganger pr. dag). Dette var tydeligvis ikke lillemann enig i, så han hoppet opp i sengen og gjorde sitt fornødne rett foran ansiktene våre, i ren protest. Den sene kvelden ble dermed enda senere, da vi måtte til med sengetøyskift og kattedotømming likevel.

Lillegutt en av de første dagene vi hadde ham. Var vel trygt og godt oppi der?
Enda godt vi tømmer kassene ofte!

Her i huset har vi brukt klumpesand siden første dagen Smula var på plass. Dette har fungert veldig fint. For de som ikke vet, fungerer klumpesand slik at når katten tisser klumper sanden seg slik at det hele blir forstenet, og man kan plukke det ut med en spesialspade når man tømmer kassen. Da siler man den ubrukte sanden tilbake i kassa og kaster det som skal kastes i en pose. Forholdsvis lettvint å vedlikeholde.

Når det gjelder do kan man velge å bruke en helt vanlig plastkasse, men katter sparker og ordner så fælt når de er på do at det ofte er sand utover hele gulvet etterpå. Vi har derfor gått til innkjøp av en do med tak til Smula, mye mer privatliv for henne, og mindre søl for oss. Vær også oppmerksom på at katter er kresne dyr som vet hvordan de vil ha det. Er det noe som er "feil" kan de fort begynne å protestere, slik Smula gjorde da vi kjøpte denne doen. Hun begynte å gjøre fra seg rundt omkring, og vi måtte begynne å gjette oss til hva som kunne være galt. Det viste seg at det holdt at vi tok av luka hun måtte igjennom for å komme seg inn på den nye doen.

Det finnes også flere andre alternativ som er gode. F.eks PeeWee pelletsdo (les mer her), dette er et svært billig og miljøvennlig produkt. Den fungerer slik at det er to beholdere over hverandre. I den øverste er det en sil nederst, og når katten tisser løser pelletsene seg opp slik at når katten graver og krafser rundt faller dette rett ned i etasjen under. Når kassen skal tømmes bruker man en spade til å fjerne avføring, og tar ut og tømmer beholderen under. Veldig lettvint, dessuten kan man kjøpe pellets billig på felleskjøpet, så slipper man dyre utgifter på dyr klumpesand fra dyrebutikken.

Noen klarer også å lære kattene sine å bruke denne varianten, hvor katten rett og slett bruker husstandens vannklosett. Denne har jeg dessverre ingen erfaring med, så har ingen anelse om hvordan man lærer katten opp til å forstå at det er nettopp dette den skal bruke det til, men interressant at det er mulig!

Adferdsproblemer og avføring andre steder enn i kassen kan også være tegn mistrivsel, sykdom eller andre ting katten er misfornøyd med, så om katten gjør fra seg andre steder enn i kassen bør dette tas på alvor. Mer om dette kommer senere.

Håper noen fikk noen gode kattedoideer nå. Hygiene er jo viktig for de fleste av oss, og katter som er ekstremt renslige dyr setter pris på et godt og rent toalett.

- Matmor

Omplassering - å gi noen en ny sjanse

Noen av dere har kanskje lagt merke til at jeg har en link til Foreningen for Omplassering av Dyr i linkene mine øverst? Jeg er veldig opptatt av at alle - både mennesker og dyr - fortjener en ny sjans. Ved å adoptere en katt eller hund fra FOD har man virkelig gjort en god gjerning, og gitt et individ en helt ny, unik sjanse som han/hun kanskje ellers aldri ville fått!


Synes denne stripen er så herlig! Det er så utrolig sant, er akkurat sånn det er! Jeg hentet Smula på kattehuset på FOD en regnfull høstkveld i 08. Alle de andre kattene kom hoppende og sprettende og gjorde seg så pene som bare det. Heldigvis hadde jeg avtalt på forhånd at det var Smula jeg skulle ha. Å begynne å velge blandt alle de stakkarene som håpet å få et nytt hjem akkurat den kvelden ville vært en umulig oppgave for meg. Smula satt i et bur for seg selv borte i et hjørne. Hun ville nesten ikke se på meg en gang. Jeg ble litt bekymret, skal innrømme det, men så fort vi var hjemme i leiligheten viste det seg at jeg hadde gjort rett valg.

Smula har vært så ufatterlig takknemlig og god, helt siden dag1! Hun er hengiven og utrolig trofast. Snill som dagen er lang!

Omplasseringsdyr har fått et ufortjent dårlig rykte, og jeg håper derfor flere velger å gjøre som meg, å gi noen et verdig, godt og trygt liv, samt å fortelle verden hvor fantastiske omplasseringsdyr virkelig kan være!

- Matmor

Katta i sekken

I dag renner jeg virkelig over av energi. Jeg kan bare ikke finne på nok rampestreker. Storesøster har gått og lagt seg i hylla på badet som jeg ikke når opp til. Så hva skal man finne på da? Ute regner det, satt lenge og tittet ut vinduet i sted, på dråpene som drypper og drypper der ute. Så lekte jeg litt med ballen min, men det ble kjedelig.

Matmor og matfar har derimot denne kjempeartige saken på kjøkkenet

Jeg ble litt skuffet og forfjamset med det samme jeg hoppet oppi, i går var denne saken nemlig full av mykt papir og base og hoppe i, men når jeg hoppet oppi nå var det plutselig nesten helt tomt! Viste seg likevel å være litt morro oppi der i dag også da!

-Brutus

Sovet dårlig i natt?


Da har du kanskje katt?

Maling er den fineste lyden i verden å sove til, men det er jammen fort gjort å gjøre litt mer plass til disse små skapningene enn hva som var planen i utgangspunktet.

Liten gutt i stor verden

Selv om man ser på verden som en stor lekeplass kan det være greit å trekke seg tilbake på fanget til matfar når verden blir litt for stor.

- Brutus

Katt i bånd

Jeg vet mange lurer litt rundt dette med katt i bånd.

Selv går jeg tur med snuppa (lillemann trenger litt mer båndtrening før det kan kalles tur) flere ganger i uken. De har jo behov for frisk luft og litt "opplevelser" fra tid til annen de også. Vi har en flott kjerrevei innover i skogen, rett ved siden av huset hvor vi pleier å gå. Jeg ser folk gjør store øyne når vi møter på noen, men det kan jeg ikke ta notis av. Frøkna stortrives i båndet sitt, så da er det jo greit.

Hun vet hva som skal skje når mor finner frem båndet, så da stiller hun seg ved døren og venter på å få på seg båndet.

Sitter og lurer på spurv, på steintrappa utenfor huset

Mange lurer kanskje på hvordan jeg har fått henne til å gå i båndet i det hele tatt? Mange katter nekter nemlig plent å gå i bånd, en tendens er at de enten legger seg ned, eller åler seg bortover bakken, i håp om å bli kvitt dette plagsomme. Nå har jeg vært heldig, begge mine har gått som bare det helt fra dag en, alle katter er nok ikke like medgjørlige.

En bør ta seg god tid med katter med "båndskrekk". Begynn å øve bare med sæla på. Ha på sæla innendørs, gi mye kos og ros, og godteri mens denne er på. Vis katten at den fremdeles har full bevegelighet, og at dette ikke er noe farlig. Dette bør man gjenta flere ganger, til man ser at katten begynner å bli komfortabel med påkledningen. Er katten komfortabel i sæla vil den takle det fint når båndet kommer på.

Hva båndet angår er disse båndene de selger til katt helt håpløse. Katter vil jo gjerne løpe, hoppe og krype litt i buskas, gress og trær, steder vi mennesker ikke kommer til. Dette bør katten få muligheten til, ellers vil den synes turen er kjedelig. Jeg har derfor gått til innkjøp av snellebånd for hund til begge her. Snuppa får fyke avgårde over steinrøyser og i sikksakk mellom trærne. Hun har riktignok fremdeles meg på slep, men det hjelper godt på når jeg henger på hele 8 meter bak!

Vi kan være ute på timesvis, men det er viktig å ta turen på kattens premisser. Følg på på litt krøkkete steder, og se heller på hele opplevelsen som et unikt innblikk inn i kattens verden. Smula har fanget mus, og nestenfanget ekorn med meg på slep, så alt er mulig!

Ønsker de som måtte trenge det lykke til med båndtreningen, det meste går med tålmodighet og en god porsjon godbiter i lomma!

- Matmor

Lillebror falt i do!

Her er det fullt vaskeoppmøte i kveld! Det var faktisk ganske dramatisk da jeg, matmor og matfar koste oss på stua og ante fred og ingen fare. Plutselig hører vi en merkelig lyd *plask plask plask* sa det på badet. Jeg var førstemann på badet. Lillebror, stakkars, var falt i do! Huff, der lå han og svømte. Matmor og matfar kom og fikk skylt han i dusjen.


Etterpå tok jeg og lillebror en fellesvask, bare for å være helt sikre på at han var helt ren!

- Smula

En hatt av ekte katt!

Hver natt sover jeg med en hatt laget av ekte katt, helt sant!

Snuppa var så grei å demonstrere en natt sambo kom hjem sent.


Nå sover riktignok snuppa på den faste plassen sin i fotenden til vanlig, men jeg har en egen teori om at katter kommer og legger seg "på" hodet når de vil ha litt ekstra varme og nærhet.

Lillegutt sover nå på hodet mitt hver natt. Han ligger og maler og krummer de små labbene sine rundt hårtjafsen jeg pleier å ha på hodet om natta. Tror rett og slett han koser med den.

Fler som har kattehatt om nettene?

Filmtips for kattevenner

Jeg kunne ikke dy meg!

Katteprinsen er en film som er så ufatterlig søt, og kjempespennende fra begynnelse til slutt. Man lever seg inn i dette katteuniverset på en helt spesiell måte!

Her er litt om handlingen:

En natt våkner skolejenta Haru av en merkelig prosesjon utenfor vinduet sitt. Det er et kattefestopptog til hennes ære, etter at hun reddet en pus fra å bli overkjørt av en bil. Hvordan kan de få takket henne nok? Jo, ved å la henne få gifte seg med selveste Katteprinsen! De bortfører henne til Kattekongeriket, der hun havner i maktsyke katters vold, og begynner å utvikle værhår og spisse ører.

Men Haru vil jo bare være en vanlig jente. Ved hjelp av den snille og modige Baronen forsøker hun å befri kattene fra den griske kongen, og fl ykte hjem igjen til den virkelige verden.

God morgen alle to- og firbeinte!

Ville bare starte dagen med å dele denne ufatterlig søte videoen med dere. De fleste har vel kanskje allerede sett den en gang eller tre, men den setter i alle fall et smil på ansiktet mitt hver gang jeg ser den. En god start på dagen!

Røytesesong, gode råd for å forebygge nedhårede hjem

Etter en lang ettermiddag foran pc'en med kattene (og kattehår) hoppende rundt hodet endte det opp i heftig furminasjon her hjemme.

Røyesesongen er i godt i gang, og det siste av vinterfrakken skal av.

Med en vanlig børste får man riktignok massert pus, og man får nok bort noe av det overflødige håret, men med furminator tar man underpelsen. Det er helt imponerende å se hvordan furminatoren (som egentlig nesten ikke ser ut som en børste engang) får med seg store mengder hår.

Her er forresten noen pelsfakta hentet fra furminators offisielle sider:

  • Når hunder og katter kaster den døde underullen, er det så en ny pelsfrakk kan komme.
  • En katt bruker 30% av livet sitt på stell.
  • Valper og kattunger røyter ikke i det hele tatt, men eldre hunder og katter får mer og mer tendenser til å røyte etterhvert.
  • Dietter som er rike på fettsyrer, som omega 3 og 6 fremmer en sunn, blank pelsfrakk, noe som kan hjelpe ditt dyr til å røyte mindre totalt.
  • Røyting er en naturlig prosess som du ikke kan eliminere, men du kan redusere den med opptil 90% med furminator.
  • Solen, og hvor mye den er fremme påvirker kattens røyteprossess. Innekatter trenger derfor ofte mer stell for å iverksette denne syklusen, da de ikke får sollys på samme måte som katter som går ute.

Her er en video som jeg syntes var et veldig godt eksempel.

Omtrent slik var det altså her i dag også. Snuppa syntes nok det var godt, for hun lå i ro ganske lenge og malte. Det er ikke vondt for pus, og det er veldig fint både for inneklimaet, deg som eier, og for pus. Lillemann trenger jeg ikke furminere enda, da som nevnt i et av punktene over, kattunger ikke røyter.

Joda, furminator er genialt. Men hva når katten allerede har røytet ned hele leiligheten, eller yndlingsbuksa di? Her er noen kjappe triks for å få bukt med kattehåret:

1. Fyll en sprayflaske med varmt vann.Spray dette på harde flater og deretter fei håret bort med en klut. Samle heller klumper av hår etterhvert, enn å la det samle seg - når håret tørker vil det være like flyktig som alltid, og feing/tørking vil bare spre det rundt, ikke fjerne det.

2. Hell 2 ss. flytende tøymykner i en stor bolle. Legg til en passende mengde varmt vann og rør til de to komponentene er godt blandet. Dypp en svamp oppi. Vri svampen forsiktig for å fjerne overflødig væske og deretter bruk det fuktige materialet til å tørke opp hår fra myke overflater som sofaer, tepper og madrasser.

3. Har du ikke klesrulle, eller er den tom? Ikke fortvil,vikle et stort stykke selvklebende tape rundt hånden din og rull den over overflaten på plagget. Dette har en dugende effekt.

4. Dra på et par gule gummihansker.Dypp fingrene i en bolle med vann og deretter gni den fuktige hansken over det berørte området. Skyll håret av hanskene etterhvert som det akkumulerer. Bruk hanskefingrene til å feie hår fra steder som er vanskelige å nå, slik som ventiler, eller til å skrape pelsen fra veldig hårete flekker.

Lykke til med røytesesongen! Tar man sine forhåndregler, børste/furminerer godt og har noen triks opp i ermet for å blitt kvitt hybelkaninene blir det mye hyggeligere både for tobente og firbente!

- Matmor

Kosestund

I natt fikk jeg lov til å ligge trygt inntil storesøster og sove for første gang!

- Brutus

Snakke med dyr!

Har du noen gang lurt på hva katten, hunden, hesten, kaninen eller hamsteren din tenker?

Jeg for min del har ihvertfall lurt på dette mange ganger. Vet ikke hvor mange ganger jeg har spurt snuppa hva hun tenker, og hvordan hun har det. Hun er, som nevnt, omplasseringskatt og jeg aner ikke hva slags vanskeligheter hun har vært igjennom tidligere i livet. Det hadde vært interessant å vite, og ikke minst hadde det vært interessant å vite hvordan hun synes hun har det nå, og hva jeg kan gjøre for å bedre tilværelsen ytterligere for henne.

Personlig har jeg beynt å lese en bok som heter Telepatisk kontakt. Den er veldig spennende, og forklarer hvordan vi alle lever i et slags stort, universellt nett. Vi er alle koblet til dette nettet, og det er bare snakk om å koble på rett frekvens for å få kontakt med dyrene.


Noen som kan dette er menneskene på Sigrasenteret. Det hadde virkelig vært interessant å tatt en time hos dem, og funnet ut hva slags hemmeligheter pus bærer på.

HER er et brev fra en hund som er blitt omplassert, og fortalt sin historie på Sigrasenteret (PDF).

Har du noen aning om hva ditt dyr tenker?

- Matmor

Betydningen av et godt klatrestativ

Jeg tenkte jeg skulle skrive noen ord om klatrestativ i dag. I kattens miljø et det viktig å ha et sted hvor den får lov til å klore. Katter trenger å få bruke klørne sine, og har den ikke en klorestolpe, vil den helt garantert begynne å klore på annet møblement.

Alt fra en liten klorestasjon til å henge på veggen, til et stort klatrestativ kan være nok til å holde katten fra å klore på møbler og annet interiør. Med det sagt vil jeg personlig holde en knapp på et stort, fint klatrestativ som kan innby til lek, klatring, kloring og soving. Et romslig klatrestativ blir nesten som et aktivitetsmøbel for katten, og her i huset er det ihvertfall et populært sted å oppholde seg på, både for liten og stor.


Mine to leker sammen på klatrestativet.

Klatrestativ er som et møbel å anse, også prismessig. Mange kvier seg kanskje for å investere i noe såpass dyrt. Man vet jo aldri om katten kommer til å bruke det eller ikke. Jeg kan likevel med stor sikkerhet si at det vil bli populært. Man kan også evt. kjøpe deler og bygge eget stativ. Vi for vår del fant stativet på salg på dyrebutikken, og er svært fornøyd med kjøpet.

Jeg lette etter gode alternativer en god stund før vi gikk for dette stativet, og vil anbefale de som er på leting etter stativ et stativ fra Kattens no1. Disse er av god kvalitet med sisal, som er holdbart når katten klorer.

For dere andre som har innekatt er det også viktig å klippe klørne med jevne mellomrom. Uansett hvor mye katten klorer selv på stativ får den ikke slitt ned klørne, vi er derfor nødt til å hjelpe dem litt. Mer om klipping av klør kommer senere.

Matmor ønsker alle dyrevenner en riktig god lørdag videre :)

Helt ny blogg - blanke ark

Hei dere der ute i bloggverden.

Jeg er en gammel traver, som nå har blogget et par år. I det siste er jeg blitt lei den gamle bloggen. Den handlet ikke om noe spesielt, bare om meg og mitt liv. Ikke for det, jeg er vel ganske spesiell får jeg håpe, men i og med at jobben min er taushetsbelagt og jeg ikke bedriver så mye spennende på fritiden ble bloggen om meg og livet mitt rett og slett litt kjedelig.

Jeg tenkte derfor, hmm, jeg må lage en blogg som handler om noe. For å skrive ofte, innholdsrikt og informativt bør man jo også velge et tema man interesserer seg for. Jeg valgte katter. Hvorfor? Simpelthen fordi jeg alltid har vært glad i dyr. Jeg kjemper for dyrenes rettigheter, og selv har jeg to katter, som er mine øyenstener. Derfor falt valget naturlig på dyr, og da altså katter.

Mine to katter er begge huskatter. Smula ble storesøster for bare en liten uke siden, men har taklet oppgaven godt. Hun fylte 5 år nå i mai, og har vært hos meg siden hun var 3 år. Jeg hentet henne på omplasseringen (link øverst) høsten 2008. Hun er så ufatterlig hengiven, og den beste pusejenta en matmor noen gang kunne bedt om. Vi er et sammensveiset lag, jeg og Smula. Der jeg er i leiligheten, er som regel Smula.

Brutus er familiens nyeste medlem, lillebror. Han er født februar 2011, og er bare 3 mnd gammel. Han har vært kjempeflink i overgangen til sin nye tilværelse, selv om han har fått litt kjeft av storesøster fra tid til annen. Han er utrolig tillitsfull, hengiven og leken. Han er høyt og lavt hele tiden. Selv har jeg vært innom tanken å omdøpe ham til Rampus.

Min kjære samboer, og matfar til disse to krekene på fire bein fortjener også være nevnt. Han jobber sent og tidlig og ser til at vi har råd til å fø på disse firbeinte. Med meg som matmor er det nemlig ikke bare billig, her er ikke annet enn skikkelig gourmetfôr fra dyrebutikken godt nok.

Både jeg og sambo kommer til å være anonyme i denne bloggen, det er jo tross alt ikke oss den handler om. Dere som stikker innom kommer til å få et innsyn i mine to firbentes liv, tips og råd - katter generelt og utstyr til din egen katt, søte historier, aktuelle saker, videoer, og kanskje en konkurranse i ny og ne.

Mvh Matmor

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

  • Publisert: 03.jun.2011 @16:35
  • Kategori: Blogg
  • Kommentarer: 0

Et innekatteliv

Et innekatteliv

22, Sørum

23 år gammel entusiastisk matmor som skriver om sine to innekatter, katter generelt, utstyr og tips og råd.

Kategorier

Arkiv

hits